مشخصات محصول:

گواران یا صمغ گوار (گوارگام)، یک گالاکتومانان پلی‌ساکارید است که از لوبیای گوار استخراج می‌شود.  در صنایع غذایی و سایر صنایع صنعتی، از صمغ گوار (گوارگام) به منظور غلظت‌دهنده و ژل‌ساز و همچنین پایدارکننده استفاده می‌شود. لوبیای گوار به طور مکانیکی، پوسته‌زدایی می‌شود و سپس خشک می‌شود و آسیاب می‌شود و براساس کاربرد، غربال می‌شوند. در انتهای این فرایند، پودری به رنگ سفید که قابلیت پراکنده شدن در هوا را دارد، آزاد می‌شود.

صمغ گوار (گوارگام) به تنهایی خاصیت ژل‌شوندگی ندارد، بلکه باید به واسطه یک ماده دیگر، کراس‌لینک شود. مثلا موادی که در اثر حل شدن در آب، یون کلسیم رها کنند و یا بوراکس. صمغ گوار در آب به صورت یونیزه نشده و هیدروکلوئیدی وجود دارد، به علاوه گوارگام در اثر قدرت یونی یا pH تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد، اما در دمای بالا (حدود 50 درجه سانتی‌گراد) و pH حدودا 3، ساختارش تخریب می‌شود. گوارگام در محلولی در محدوده pH بین 5-7 پایدار باقی می‌ماند.

ویژگی صمغ گوار (گوارگام) خوراکی

  • محلول در آب
  • یک پلی ساکارید
  • زیست سازگار
  • در دمای اتاق نگهداری شود
  • قابلیت کراس لینک یونی

کاربرد صمغ گوار (گوارگام) خوراکی

  • به عنوان غلظت‌دهنده و ژل کننده در مواد غذایی و آرایشی
  • بهبود دهنده خواص رئولوژیکی مواد دیگر
  • قابلیت تشکیل کامپوزیت برای بهبود خواص مکانیکی
نظرات دوستان